De DJI MICFeatured Video Play Icon

Geluid is één van de belangrijkste onderdelen van een video. En misschien wel het belangrijkste onderdeel. Als de video wat donker of onscherp is, valt nog te overleven, maar als het geluid slecht is, haakt men snel af.

Ik ben mijn vlog carrière begonnen met een videocamera. Tot ik erachter kwam, dat de ingebouwde microfoon niet geweldig was. Toen kocht ik een externe microfoon, de Zoom H1, waarmee ik de audio opname en in de montage synchroniseerde met de camera. Maar ook dat werkte niet optimaal.
Toen stapte ik over op een andere camera, met een richtmicrofoon erop. Dat ging een heel stuk beter en hier heb ik een aantal jaren mee gewerkt.

Maar ook daar liep ik tegen een probleem aan: het interviewen van mensen in een rumoerige omgeving. Enter de DJI MIC, een draadloze microfoon, die ik als een soort van dasspeld microfoon, niet allen bij mezelf, maar ook bij een gesprekspartner op kan doen. In mijn unboxing vlog vertel ik je meer over dit bijzondere apparaat.

Tags: ,

Leave a Reply

Related Post