De Stripvlogger Stripvlog De Vallei der Bannelingen

De Vallei der BannelingenFeatured Video Play Icon

Eind jaren 80 maakten Tome & Janry het tweeluik Paniek in Khoudistan en De Vallei der Bannelingen. Dit was een heerlijk spannend avonturenverhaal, vol actie, gevaar, bijzondere plaatsen en vreemde snuiters. In Paniek in Khoudistan wordt de expeditie van Robbedoes en Kwabbernoot gefinancierd door een bijzonder figuur, die zegt dat hevige schrik de hik kan genezen en hij heeft een aantal patienten, die een zeer hardnekkige hik hebben.

Dit avontuur brengt Robbedoes en Kwabbernoot uiteindelijk in de Vallei der Bannelingen, zij het niet helemaal op de manier waarop ze gehoopt hadden. Aan hen de taak om hier levend uit te komen, wat erg lastig wordt als Kwabbernoot zich ineens tegen zijn beste vriend keert.

Wat mij betreft is dit het beste werk an Tome & Janry. Een origineel verhaal, wat heerlijk leest en fantastisch tekenwerk, vooral in De Vallei der Bannelingen, waar ze zich konden uitleven op hele bizarre figuren.

Leave a Reply

Related Post