De Stripvlogger Stripvlog De veelzijdigheid van Willem Ritstier

De veelzijdigheid van Willem RitstierFeatured Video Play Icon

In 2017 ontving scenarist Willem Ritstier de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre. Zeer terecht, want Willem is een veelzijdig schrijver. Naast verschillende soorten strips, Ward (avontuur), Claire DeWitt (horror), Flip (jeugd, humor), Jenny Pine (western), Saul (fantasy), Roel Dijkstra (voetbal) en nog een hele lijst, schreef én tekende hij ook twee aangrijpende graphic novels, Wils Kracht en Opstaan…en Doorgaan. Hij maakt ook kaarten, cartoons en…prentenboeken!

Inmiddels zijn er drie prentenboeken van zijn hand verschenen, allen uitgegeven door Menlu. Willem had al meerdere malen gehint op een stripvlog over zijn prenteboeken en die is er nu dan.

Leave a Reply

Related Post