De Stripvlogger Blog Even bijpraten…

Even bijpraten…Featured Video Play Icon

Deze post is een beetje van beiden….ik heb een video, maar wil ook gewoon even wat schrijven. Eerste even over de video: ik had al een paar weken niets meer gefilmd en wilde eindelijk weer eens naar de stripwinkel gaan. Het leek me leuk om dan meteen een stukje te filmen, voor het geval ik weer energie had voor een stripvlog. Mijn zoon kwam met wat ideetjes en uiteindelijk werkte we een klein script uit, waarbij hij alles zou filmen.

Aanvankelijk was het idee om er nog meer bij te voegen, bijvoorbeeld een kort stripvlog van de boeken die ik gekocht had. Maar uiteindelijk heb ik het gelaten bij enkel het bezoek aan Eppo Strips in Eindhoven. Het was erg leuk om te doen, fijn om weer naar de stripwinkel te gaan én eindelijk weer een nieuwe video te hebben gemaakt.

Uiteindelijk ging ik een week later weer naar een stripwinkel. Ditmaal Sjors in Dordrecht. Zonder camera, het was een dagje weg met de familie, maar ik kwam wel thuis met een aantal strips. Daarom heb ik nog een video gemaakt, waarin ik de aankopen laat zien: https://www.youtube.com/watch?v=FiCoBd_fJW8

In deze video vertelde ik wat meer over waarom het al een aantal weken geleden was, sinds mijn laatste stripvlog. De reden is niet verrassend of onbekend, want daar heb ik het al vaker over gehad: de ‘werkdruk’. Ik heb momenteel bijna 50 stripalbums liggen, om te lezen en stripvlogs over te maken. Het maken van één vlog kost me een paar avonden, dus als er niets meer bij zou komen, ben ik twee tot drie maanden bezig, om alles te lezen, vlogs te filmen en te monteren en alles op mijn YouTube kanaal te zetten…als ik elke avond en de weekenden hiermee bezig ben.

Ik denk dat ik dan van mijn wederhelft wel wat te horen krijg. Dus dat gaat niet werken. Ik wil de albums waar ik vlogs over maak, graag de juiste aandacht geven. Dus zie ik enorm op tegen deze stapel. Vooral omdat er heel veel hele toffe boeken tussen zitten, waardoor ik niet goed weet waar ik mee moet beginnen.

Omdat ik altijd alle stripalbums die uitgevers mij sturen om over te vloggen, apart leg, zit ik continu tegen die stapel aan te kijken en dat gaf me teveel stress. Daarom heb ik een pauze genomen. Een pauze om na te denken wat ik ga doen met mijn kanaal. En hoe ik dit ga doen. Het belangrijkste: proberen weer het plezier in het vloggen te krijgen.

De tweede stap die ik nam, is de grote stapel tussen de boeken in mijn kast voegen. Dan zit ik er niet meer de hele tijd naar te kijken en dat geeft rust. Ik heb uiteraard een overzicht van alles, dus als ik weer stripvlogs ga maken, weet ik welke boeken ik kan gaan lezen!

Even rust, een paar stripwinkels bezoeken en een totaal ander soort video maken, dat heeft me wel goed gedaan. Daardoor begon het weer te kriebelen (want ik maak nu eenmaal graag video’s!). Ik was ook weer wat gaan lezen en dat was ook erg fijn. Dus heb ik de camera weer eens aangezet en een stripvlog gemaakt.

De eerste video die ik maakte, voelde nog niet helemaal aan, als de richting die ik wilde. Teveel in het oude patroon. Maar gelukkig kan ik in de montage nog wel wat doen 😉 Dus uiteindelijk ben ik er wel tevreden mee. Afgelopen zondag ging ik aan de slag met nog een stripvlog, deze keer pakte ik het anders aan. Ik ben bijna de hele zondagmiddag en een deel van de avond bezig geweest met opnames en monteren en aan het eind van de dag, was de video klaar. En hier was ik al een stuk blijer mee! Nog steeds was het wel een hoop werk, maar wel fijn om mee bezig te zijn.

Er komen dus weer nieuwe stripvlogs aan. Vanochtend postte ik mijn tweede en laatste interview van Dutch Comic Con, met Charles Soule. Dat was een erg tof gesprek, Charles doet enorm veel en heeft naast comics als Star Wars, Daredevil en She-Hulk, ook eigen werk, zoals Eight Billion Genies (waar ik de eerste 4 comics van gekocht heb bij hem en die door Amazon verfilmd gaat worden), Hell to Pay en Undiscovered Country. Helaas worden dit soort interviews nooit zo goed bekeken, wat jammer is, want zeker deze man kan heel enthousiast en prettig vertellen.

Maar goed, stripvlogs dus. Twee gedaan, 48 te gaan. Die stapel blijft en het blijft een uitdaging om hiermee om te gaan. Gelukkig heb ik een ideetje! Alleen weet ik nog niet wanneer ik dit kan gaan uitvoeren, dus ik ga het nog niet weggeven….maar hou vooral mijn YouTube kanaal in de gaten! Voor de stripvlogs die ik al gemaakt heb en voor nog meer wat er gaat komen. Want ik denk dat jullie dat wel leuk gaan vinden!

Wat ik tot slot nog kwijt wil, wat ik te weinig zeg: dank jullie wel voor jullie steun, voor het kijken van mijn video’s, het liken en de comments erop. Dat is een belangrijke reden, waarom ik door kan blijven gaan!

Oh…en maandag 16 januari 2023, om 20:00, ben ik te gast in Bammerdebam’s Happy Hour!

Leave a Reply

Related Post