De Stripvlogger Interview De interviews van Dutch Comic Con

De interviews van Dutch Comic ConFeatured Video Play Icon

Iets wat ik altijd graag doe, is met stripmakers praten over hun werk. Eén evenement, waar ik altijd probeer wat interviews te doen, is Dutch Comic Con. Het gaat dan vooral om comic makers (of stemactrices, zoals bij de vorige editie 😉 ) en dat valt blijkbaar buiten de doelgroep van mijn kanaal, gezien de kijkcijfers. Toch doe ik deze interviews graag, omdat deze stripmakers vaak interessante verhalen te vertellen hebben, die je anders niet snel hoort. En daarbij…comics zijn ook strips, wat anderen ook moge zeggen.

Het laatste interview wat ik op mijn YouTube kanaal postte, was het gesprek wat ik had met Charles Soule. Een zeer sympathieke schrijver, die een enorme lijst aan titels heeft, waar hij aan gewerkt heeft. Heel veel Star Wars. Hij is Creative Consultant voor Lucasfilm en mede bedenker van Star Wars – The High Republic, een verhaal wat zich 200 jaar vóór de voor ons bekende Star Wars verhalen. Hij begon zijn schrijvers carrière als hij advocaat was. Inmiddels is hij full-time schrijver. Ik wilde hem heel graag spreken, juist omdat én ‘publisher-owned comics schrijft én eigen werk maakt.

De eerste dag van Dutch Comic Con, sprak ik met de Italiaanse tekenares Elena Casagrande, Eisner Award winnaar voor de black Widow comic, die ze voor Marvel maakt. Maar zij werkte ook aan comics van Star Trek, X-Files, Angel en…Doctor Who! Dat was voor mij de belangrijkste reden om haar te willen spreken. En ook zij bleek een zeer fijne gesprekspartner! Naast haar werk als tekenaar, geeft zij ook les op een comic school in Italië. En ze was zo stoer om mee te doen aan mijn challenge: geblindoekt haar eigen karakter, Black Widow, te tekenen! Aan het eind van het gesprek, zie je hoe dat ging.

Leave a Reply

Related Post