De Stripvlogger Stripvlog Strijden of Sterven, het nieuwste deel van Kinderen in het Verzet

Strijden of Sterven, het nieuwste deel van Kinderen in het VerzetFeatured Video Play Icon

Van welke stripreeks wordt jij heel vrolijk, als er een nieuw album in verschijnt? Dat is een vraag, die ongetwijfeld lastig is om te beantwoorden…want de meeste stripliefhebbers zien uit naar veel nieuwe albums. Toch wordt ikzelf heel vrolijk als er een nieuw deel van de reeks Kinderen in het Verzet verschijnt. Sinds het eerste album ben ik fan van deze strip en hij wordt met elk album beter.

Ook deel 8, Strijden of Sterven, laat die kwaliteit weer zien. Het is geen zware strip, maar tegelijk verbloemen de makers de gruwelijkheden van de oorlog niet. Meteen op de eerste pagina’s, wordt je daar al mee geconfronteerd.

Naarmate de strip vordert, worden de drie hoofdrolspelers ook ouder. Ze begonnen als redelijk onschuldige kinderen, maar gaan nu langzaam naar de puberleeftijd toe. De missies worden gevaarlijker, maar ook de gevoelens gaan meer een rol spelen. Al deze factoren, maken Kinderen in het Verzet tot een absolute topper. Ik ben heel benieuwd hoeveel delen er nog gaan volgen, maar wat mij betreft mag deze reeks nog wel even doorgaan!

Leave a Reply

Related Post