De Stripvlogger Stripvlog De post-apocalyptische muizen van Scurry

De post-apocalyptische muizen van ScurryFeatured Video Play Icon

Er zijn behoorlijk wat (animatie)films met muizen in de hoofdrol of een belangrijke bijrol. Mickey Mouse natuurlijk, maar ook de Reddertjes, De Speurneuzen, Fievel. Stuart Little, Jerry (van Tom & Jerry), Dangermouse, Speedy Gonzales, Bikermice from Mars, Pinky & the Brain (uit Animaniacs), Tom en Pieter (uit Assepoester), Geronimo Stilton en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit zijn vooral of lieve of hele slimme of wat domme muizen.

Scurry brengt een heel ander soort muizen, muizen die meer op mensen lijken. Een kolonie muizen, die het heel zwaar heeft. Er zijn veel zieken en zwakken, bijna geen voedsel meer. Vijanden (katten) liggen overal op de loer en de winter staat voor de deur. En binnen de kolonie ontstaat tweedracht en worden gemene plannen bedacht, om de macht te grijpen.

Wat Scurry zo geweldig maakt, is de vormgeving. Mac Smith werkte al 8 jaar in de game industrie en dat zie je terug in zijn werk. Alles ziet er geweldig uit en dat is bladzijde na bladzijde genieten. Hoewel het verhaal wel de nodige clichés bevat, weet hij een spannend verhaal te brengen, wat een lekkere vaart heeft. Het is een drie-luik, maar Mac Smith heeft al laten weten dat hij nog verder gaat met deze serie!

Een hele dikke aanrader!

Leave a Reply

Related Post