De Stripvlogger Stripvlog Twee misdaadverhalen van Xavier & Matz

Twee misdaadverhalen van Xavier & MatzFeatured Video Play Icon

Een paar jaar geleden ontdekte ik de strip Tango en dat was meteen raak. Inmiddels heb ik de reeks compleet. Een tijd geleden kwam het zesde deel hiervan uit. En er kwam een ander verhaal uit, van dezelfde makers, namelijk De slang en de coyote, een mooie hardcover uitgave in de reeks Getekend van Le Lombard.

Beide albums hebben met elkaar gemeen, dat er een bepaalde rust vanuit gaat. Vooral de beginpagina’s van beide albums zien er wel een beetje hetzelfde uit. Dit en het tempo van het verhaal, zijn de enige zaken, die beide albums gemeen hebben. Nou ja, behalve dat het beide ook misdaadverhalen zijn.

Tango en zijn partner Mario komen in het zesde Tango verhaal weer in problemen, die ze niet per se opzochten. Ze schieten een vriend te hulp en krijgen te maken met een vijand die al eerder voorkwam…in het tweede album van de reeks, dat mijn kennismaking was!

De slang en de coyote gaat over Joe, een oudere man, die in een camper door Amerika trekt. Hij blijkt in het getuigenbeschermingsprogramma te zitten en moet gaan getuigen tegen zijn voormalige partners. Uiteraard proberen die dit te verhinderen, alleen de gevaren komen niet alleen van buiten af!

Leave a Reply

Related Post