De Stripvlogger Stripvlog Het (ongeveer) 750ste stripvlog

Het (ongeveer) 750ste stripvlogFeatured Video Play Icon

En het tiende Robbedoes vlog. Nu kloppen beide getallen eigenlijk niet helemaal…

Om met de laatste te beginnen, ik heb veel meer stripvlogs gemaakt over Robbedoes. Sterker nog, één van mijn eerste stripvlogs, was er eentje over Robbedoes 54, Een piccolo in Sniper Alley! Ik heb 29 Robbedoes video’s gemaakt, inclusief een interview (met Émile Bravo, jeweetwel, de maker van de prachtige serie Hoop in Bange Dagen) en een short. Deze video’s omvatten allerlei verschillende Robbedoes series.

Maar uiteindelijk besloot ik meer stripvlogs te maken over oudere albums en daarmee begon ik de Robbedoes vlogs, waarbij mijn stripvlog over De Goudmaker, de eerste was. Maar goed, 10 Robbedoes vlogs in een jaar is eigenlijk best weinig…daar moet ik maar eens wat aan gaan doen!

Dan het 750ste stripvlog. Dat klopt ook niet helemaal. Vooral omdat ik niet consequent ben geweest met mijn nummering. Zo heb ik de twee keer dat ik Vlogmas heb gedaan, niet meegeteld. En verschillende andere video’s, zoals uitpak video’s of een haul video ook niet. Michael Minneboo zei eens tegen me, dat elke vlog die over strips gaat, een stripvlog is. Dus de laatste tijd ben ik iets consequenter erin. Hoewel de Robbedoes vlogs daarin weer een dilemma geven….want die wil ik ook tellen als Robbedoes vlogs. Dus twee nummeringen en eigenlijk ook door elkaar.

Maar goed…uiteindelijk toch een leuke mijlpaal, 750 stripvlogs. En zoals het er nu naar uitziet, komen er nog wel wat stripvlogs bij. En hopelijk ook wat livestreams. Hmmm, nog een dilemma! Als ik strips ga bespreken in een livestream, is dat dat ook een stripvlog? Ga ik die dan ook meetellen? Dat lijkt me een goed punt om straks in mijn eerste livestream te gaan bespreken 😉

p.s. Nu heb ik in dit hele verhaal totaal niks gezegd welk album ik dan in mijn 750ste vlog bespreek! OK, een Robbedoes album en de thumbnail zegt waarschijnlijk genoeg. Maar toch…

Soit….

Leave a Reply

Related Post