De Stripvlogger Stripvlog De nieuwe van Willem Ritstier en Fred de Heij

De nieuwe van Willem Ritstier en Fred de HeijFeatured Video Play Icon

Nadat ik het drie-delige verhaal Claire DeWitt van Willem Ritstier en Fred de Heij had gelezen, hoopte ik dat deze samenwerking een vervolg zou krijgen. Dat gebeurde met de one-shot Jenny Pine. En wederom hoopte ik, dat het hiermee niet gedaan was. En drie maal is scheepsrecht, want er is zowaar weer een nieuw album van de hand van deze heren verschenen: De Witte Dood.

Geen western ditmaal, maar een stukje geschiedenis, uit 1939, die vandaag angstvallig actueel is! in 1939 wilde Rusland, onder Stalin, een stuk grondgebied van Finland hebben en zij vielen dit binnen. De Finnen lieten dit niet zomaar gebeuren en brachten een behoorlijk verzet, wat de Russen niet verwacht hadden. Klinkt bekend, toch?

De Witte Dood gaat over een scherpschutter, die zeer succesvol was, in zijn acties tegen de Russen. Een bijzonder verhaal over een held, die zich geen held vond, maar wel een symbool werd, voor het verzet tegen de binnenvallende vijand.

Leave a Reply

Related Post