De Stripvlogger Stripvlog Nog meer onthullingen in De Kronieken van Amoras!

Nog meer onthullingen in De Kronieken van Amoras!Featured Video Play Icon

De opzet van de reeks De Kronieken van Amoras was deze: duiken in de geschiedenis van Suske en Wiske en allerlei zaken onthullen, waar we nooit van wisten, dat deze er waren. Het eerste drieluik, De Zaak Krimson, gooide meteen hoge ogen, door op basis van één pagina in Het Rijmende Paard (Suske en Wiske 96), te duiken in hoe Krimson in het leven van onze vrienden kwam én of hij al meteen een slechterik was of niet.

Op deze manier volgden er meer van dit soort zaken, meestal één album per zaak. Totdat we bij Sus Antigoon kwamen. Aanvankelijk leek zijn geschiedenis in twee albums verteld te kunnen worden. Maar het album na De Zaak Sus Antigoon #2, bleek toch weer over hem te gaan. En recent verscheen het 12e album in de reeks, De Val. En ook dat gaat weer over Sus Antigoon. Twee belangrijke zaken worden hierin uitgezocht: Hoe zit het met die uitspraak op zijn standbeeld en hoe is nou de oorlog tussen de vetten en de mageren ontstaan.

En ik kan je nu al zeggen, dat het laatste woord over Sus Antigoon nog niet gesproken is…

p.s. er zit nog een extra strip verstopt in dit stripvlog! Namelijk Galaxa nummer 4…

Leave a Reply

Related Post