De Stripvlogger Interview Een interview met de tekenaar van de Marsupilami!

Een interview met de tekenaar van de Marsupilami!Featured Video Play Icon

Als je aan de Marsupilami denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan André Franquin, de geestelijk vader van dit bijzondere diertje. En dan vraag je je misschien af, hoe ik een interview met hem heb kunnen doen? Uiteraard heb ik geen interview met Franquin gedaan, maar met een stripmaker, die waarschijnlijk het dichtst bij hem staat: Luc Collin, beter bekend als Batem!

Toen de Marsupilami zijn eigen stripreeks kreeg, was het van het begin af het plan dat iemand anders dan Franquin deze zou gaan tekenen. De keus viel op de jong Luc Collin en inmiddels tekent hij de reeks al zo’n 36 jaar en is bezig met het 34ste album!

Hij stond al lang op mijn verlanglijstje van stripmakers, die ik graag wil interviewen en met wat hulp van Standaard Uitgeverij, trok ik de stoute schoenen aan en nam contact met hem op…

Daarmee liep ik al snel tegen een uitdaging aan, want Batem spreekt geen Nederlands en geen Engels. En ik geen Frans. Ik liet me niet uit het veld slaan en plaatste een oproep op Facebook. De Vlaamse stripmaker Franky Drappier reageerde erop en is niet alleen meegegaan naar Batem, maar heeft naderhand ook het gehele interview vertaald, zodat ik deze vertaling als ondertiteling onder de video kon zetten.

Het was een enorme klus, alles in de vrije tijd, maar hier is dan het resultaat! Een prachtig interview, waarin Batem heerlij verteld over hoe hij de tekenaar van de Marsupilami is geworden, hoe het was om met Franquin te werken, waarom hij al zo lang met Stéphane Colman samenwerkt en nog veel en veel meer!

Leave a Reply

Related Post