De Stripvlogger Stripvlog Meisjes van Medusa, een aangrijpend verhaal!

Meisjes van Medusa, een aangrijpend verhaal!Featured Video Play Icon

Coming of age is een term die gaat over het groeien van een persoon naar volwassenheid. Het is een thema wat in heel wat verhalen gebruikt wordt. Ook bij de prachtige graphic novel Meisjes van Medusa, van Frederik Hautain en Lode Peeters, wordt deze term gebruikt om aan te geven, waar dit verhaal om draait.

In mijn laatste livestream (die je hier kan terugkijken), stelde ik de vraag of mannen een verhaal kunnen (en mogen) schrijven, wat geheel over vrouwen gaat. Er kwamen interessante reacties op, waarbij men het er wel over eens was, dat dat kan. Inlevingsvermogen is de sleutel. En na het lezen van Meisjes van Medusa, kan ik zeggen dat de heren Hautain en Peeters zeker een goed inlevingsvermogen hebben!

Wat ik vooral heel knap vind, is dat ik, als man, enorme heb kunnen genieten van dit boek. Want uiteindelijk is de kern van het verhaal iets, wat iedereen aan zal spreken! Het verhaal is heel goed geschreven, wat je als lezer aan de bladzijden gekluisterd houd. En de tekeningen van Lode Peeters zijn ontzettend mooi. Al met al een prachtig boek, waar iedereen zeker van zal gaan genieten.

Leave a Reply

Related Post