De Stripvlogger Stripvlog De auto’s van Olivier Marin

De auto’s van Olivier MarinFeatured Video Play Icon

Het eerste deel van De Avonturen van Betsy, was mijn kennismaking met tekenaar Jerome Phalippou, maar ook met scenarist Olivier Marin. En van beide werd ik wel fan! Ik heb beide heren ook ontmoet, Marin zelfs tweemaal. Helaas door de taalbarrière is een interview er niet van gekomen. Marin houdt van mooie, klassieke auto’s en mooie vrouwen, getuige zijn reeks De Autoreportages van Margot (En uiteraard ook De Avonturen van Betsy!)

Van Margot is er recent een nieuw album verschenen, hoewel dit niet zozeer een autoreportage is. Maar wel een fijn album om te lezen. En tegelijk verscheen ook het album Jo Siffert van de hand van Marin, een biografische strip over de Zwitserse autocoureur Jo Siffert. Ik heb niet zoveel met de autosport, dus dat album kon me wat minder bekoren, maar tegelijk zijn het wel twee goede albums, die uitgekomen zijn bij Silvester Strips.

Leave a Reply

Related Post