De Stripvlogger Stripvlog Een gewaagd Rommelgem album

Een gewaagd Rommelgem albumFeatured Video Play Icon

Het derde deel van de Robbedoes spin-off reeks Rommelgem is verschenen…en ik was zeer verrast door het onderwerp van het album! De eerste twee albums lagen in de lijn van spionagewerkzaamheden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar met dit derde deel slaan scenaristen BeKa (Bertrand Escaich en Caroline Roque) een heel andere richting in, weg van zaken als oorlog en spionage.

Nee, ze gaan de kant van de medische wetenschap op en heel specifiek: het ontwikkelen van de pil, het eerste anticonceptie middel voor vrouwen! Goed, zei iemand dat strips voor kinderen zijn? OK, dit album zou natuurlijk wel heel goed gebruikt kunnen worden bij seksuele voorlichting.

In dit album is een belangrijke rol weggelegd voor Margaret Sanger, een Amerikaanse verpleegster en feministe, die campagne voerde voor geboortebeperking en gezinsplanning. Zij zoekt Rommelgem op en vraagt hem haar te helpen. Waarop hij mee gaat naar Amerika, om daar samen te werken met andere wetenschappers om dit anticonceptie middel te ontwikkelen.

Tsja, een heel andere richting dan ik verwacht had en ik vind het wel een gewaagd onderwerp. Maar tegelijk is het wel een fijn album om te lezen, want de tekeningen van David Etien zijn prachtig en het verhaal is op zich goed, buiten een paar kleine zaken en een beetje een anticlimax bij een flinke achtervolging. En…dit album opent een interessante deur naar toekomstige albums!

Leave a Reply

Related Post