De Stripvlogger Stripvlog De werelden van Jean-Luc Istin

De werelden van Jean-Luc IstinFeatured Video Play Icon

Ik houd van wereldbouwers. Zowel in film als in strips. Als iemand een prachtig universum weet te bouwen, waarin allerlei zaken zich afspelen en waar diverse verhalen langs en door elkaar lopen, en dat ook op een goede manier gedaan is, dan geniet ik daar enorm van. Zelfs als het een genre is, waar ik niet meteen liefhebber van ben.

Lang heb ik gezegd dat ik geen echte fantasy liefhebber ben. Hierin spreek ik mezelf tegen, want eigenlijk ben ik dat wel, maar dan in films en series. Zo ben ik een zeer groot Lord of the Rings liefhebber en geniet van de films, zowel LOTR als The Hobbit. Juist omdat ik die wereld, die Tolkien geschapen heeft, zo mooi vind. Om diezelfde reden heb ik ok genoten van Rings of Power. Ik ben dan ook geen purist, die wil dat alles klopt met de boeken…

Terug naar de strips: een paar jaar geleden (bijna 5!) deed ik Vlogmas en diverse uitgevers stuurden me wat boeken op om te bespreken. Van Daedalus ontving ik onder andere 3 delen van de reeks Magiërs. Nu heb ik die niet met Vlogmas besproken, maar even daarna. En ik heb genoten van die drie boeken! Ook had ik verschillende delen van De Order van de Drakenridders (uit bij Silvester Strips) gelezen en die kon ik ook waarderen.

Toen ik zag dat bij Daedalus een nieuwe reeks in het zelfde universum als Magiërs kwam en dat eerste deel ook nog een een fantastische cover had, was ik verkocht. En ik heb gesmuld van het album, want het verhaal is heerlijk en de tekeningen prachtig.

Ergens las ik dat er een deel van de reeks Elfen was, waarin voor het eerst melding werd gemaakt van Ogon en de Zul Kassaï (respectievelijk de naam van de reeks en van het eerste deel), ben ik meteen naar Eppo Strips in Eindhoven gegaan…en daar hadden ze dat deel! Elfen deel 29. En ik kan je zeggen, ook die heb ik met ontzettend veel plezier gelezen. Om die reden heb ik geen stripvlog gemaakt enkel over Ogon en ook niet over Ogon en Elfen, maar eigenlijk over alle albums die ik heb, van de verschillende reeksen, van Jean-Luc Istin. En wie weet zit er voor jou ook wel iets moois tussen!

Leave a Reply

Related Post