De Stripvlogger Stripvlog De Zusters van de Wraak van de Orde van de Drakenridders

De Zusters van de Wraak van de Orde van de Drakenridders



Featured Video Play Icon

De Orde van de Drakenridders is een interessante stripreeks. Om meerdere redenen. Zo was dit de eerste fantasy reeks, die mij wel kon bekoren. De reeks is niet chronologisch, maar de verhalen zijn wel los van elkaar te lezen.De scenario’s worden geschreven door Ange, een auteursduo (Anne en Gérard Guéro) en getekend door diverse tekenaars.

Ik heb hier een aantal jaar geleden een aantal stripvlogs over gemaakt, maar mijn laatste dateert alweer van november 2019! In de tussentijd heb ik van Silvester Strips nog twee albums toegestuurd gekregen, maar die zijn blijven liggen…totdat ik mijn leeslijst pakte, om wat achterstallige strips te gaan lezen, kwam ik deze tegen. En ik besloot het meest recent verschenen deel te lezen, De Zusters van de Wraak.

Dat bleek een boeiend verhaal te zijn, wat vanuit het standpunt van een verteller gebracht wordt, maar dat blijkt voor meerdere interpretaties vatbaar. Dus als lezer kun je zelf een beetje bepalen welk verhaal je wil geloven. Wat ik ook interessant vond aan het verhaal, is het feit dat er kritische geluiden geuit worden, over de Orde van de Drakenridders, wat uiteraard belangrijk is voor het verhaal. Het viel me gewoon op en ik vond het een leuke toevoeging, die het verhaal leuker maakte. Verder zijn de tekeningen gewoon erg mooi, dus zeker een reeks om van te genieten.

Leave a Reply

Related Post