De Stripvlogger Stripvlog Sep7em, de comic van Kikkercomics

Sep7em, de comic van KikkercomicsFeatured Video Play Icon

André Kikker (uiteraard niet zijn echte naam!) is een instagrammer, vlogger en bovenal comic liefhebber en verzamelaar. En muziekliefhebber! Hij is ook een groot Prince liefhebber. We kennen elkaar al enige jaren en zien elkaar regelmatig op evenementen. Maar recent is hij ook comic maker geworden. Om precies te zijn, scenarist. Hij had een idee voor een comic, is daarmee aan de slag gegaan en heeft uiteindelijk zijn droom kunnen verwezenlijken, namelijk het verschijnen van het eerste deel van Septem, het verhaal wat hij bedacht heeft.

Er was een kickstarter campagne opgezet, met toffe rewards, zoals een t-shirt, bier, een heuse soundtrack op cassette en nog meer. Hij heeft er echt werk van gemaakt en het resultaat mag er zijn! Tekenaar Dody Eka vertaalde zijn scenario naar tekeningen en die zijn erg tof.

Een verhaal over de zeven hoofdzonden (hoogmoed, hebzucht, afgunst, woede, onkuisheid, gulzigheid en traagheid). Uiteraard doet dit meteen denken aan de film Se7en, met Brad Pitt en Morgan Freeman, maar het verhaal van kikker gaat een heel andere kant uit. In zijn verhaal komen de comic wereld en de echte wereld bij elkaar…alleen eindigt daar het eerste deel, dus ben ik benieuwd hoe dit verder gaat. Hopelijk komt er snel een tweede deel uit!

Leave a Reply

Related Post