De Stripvlogger Stripvlog Ook Durango was ooit jong

Ook Durango was ooit jongFeatured Video Play Icon

Alweer een ‘De jonge jaren van’ strip, het lijkt wel een soort verplichting te worden, dat bij elke stripheld er in zijn jeugd gedoken wordt. Ditmaal is Durango aan de beurt. Misschien één geruststelling, de schrijver van de reeks is Yves Swolfs zelf, de man die ook de reeks bedacht en de eerste dertien albums schreef en tekende. Als tekenaar is Roman Surzhenko aangetrokken en laat die nou heel toevallig (of bestaat toeval niet?) ook een andere ‘jonge jaren van’ reeks tekenen, namelijk die van Thorgal. Nu heb ik die pas gelezen en die vond ik best wel tof.

Dus, wederom een spin-off, verder bouwen aan een bekende naam. En hoewel dit eerste deel een klein beetje cliché aanvoelt, leest hij wel lekker weg. Dat is vooral vanwege de tekeningen en de inkleuring, die vond ik zeer fijn. Maar ook het verhaal is aan basis prima, vermakelijk. En ondanks dat het een vrij belangrijke gebeurtenis voor Durango bevat, viel het me op, dat de jonge Durango zelf niet echt een hele grote rol in het geheel speelt. Ik ben wel benieuwd wat de reden daarvan is en hoe zich dat in de komende albums verder zal ontwikkelen.

Uiteindelijk is het best een fijn boek om te lezen en ik denk dat westernliefhebbers hier wel van zullen genieten.

Leave a Reply

Related Post