De Stripvlogger Stripvlog Een cameo in Salto & Ubba 2

Een cameo in Salto & Ubba 2Featured Video Play Icon

Er zijn een paar stripalbums in omloop, waarin ik als het ware ‘vereeuwigd’ ben door middel van een cameo. En dat is ontzettend tof! Maar er is één cameo, die me zeer na aan het hart ligt en dat is die in het tweede deel van Salto & Ubba, een lhbtiq+ strip van Wilbert van der Steen. Ik was al zeer enthousiast over het eerste deel, maar het tweede deel ia heel misschien nog wel een beetje beter. En nee, niet omdat ik er een cameo in heb 😉

Wellicht omdat Wilbert de personages beter in de vingers heeft, want het plezier spat van de pagina’s af. Al meteen op de eerste bladzijde zie je een prachtige plaat van het theater, waar een groot deel van het verhaal zich afspeelt. Zo mooi getekend met prachtige, frisse kleuren. En het is een verhaal met hart, waarin iedereen wel iets kan herkennen wat men heeft meegemaakt. Of het nu gaat om je relatie, dat je allebei soms teveel in je eigen wereld leeft, of met je vrienden, of zitten met bepaalde vragen, die je niet goed durft of weet te stellen. Of de relatie met je ouders, omdat je een ander pad volgt dan zij misschien graag zouden zien.

En er zit een heerlijke schurk in, die Salto op alle mogelijke manieren probeert tegen te werken en zelfs daarvoor zijn vader onder druk zet, om hem hierbij te helpen. En dan het optreden waar Salto mee bezig is. Wat aanvankelijk samen met de drie deelnemers aan zijn Bearlesque workshop zou zijn, maar uiteindelijk in een duo-act eindigd, waarbij zijn partner, Corlan, een heel ander idee van de performance heeft dan Salto. Er zit zoveel in dit prachtige boek, wat dikker is dan het eerste deel! Daarop blader ik in dit stripvlog gewoon door het boek heen , zodat je een indruk krijgt van het moois dat Wilbert heeft gemaakt. Maar natuurlijk hoop ik dat je, mocht je dit nog niet gedaan hebben, dit boek gaat kopen en er zelf van gaat genieten!

Leave a Reply

Related Post