De Stripvlogger Blog Vloggersblock

Vloggersblock
Om de zoveel tijd heb ik er last van. Een vloggersblock. Zeg maar een writersblock, maar dan voor vloggers. Het is niet dat ik niks heb om over te praten, want ik heb juist het geweldige boek ‘De katten van morgen‘ gelezen! En ik had globaal een idee hoe ik de video wilde gaan maken. Een intro, waarbij ik de kijker actief wilde betrekken. Een stukje over de makers en de achtergronden van het boek. En uiteraard het boek zelf. Want zowel het verhaal als de tekeningen zijn erg goed en er valt meer dan genoeg om over te vertellen.

Toch lukte het me niet. Ik had de camera aangezet en begon met mijn intro. Maar het liep niet zoals ik wilde en na 3 keer opnieuw beginnen, ben ik ermee gestopt. Dit ging hem niet worden. Tegelijk was ik niet happy met de opstelling van mijn camera’s, hoewel ik eerder deze opstelling juist heel tof vond: een top camera om het boek (of boeken) in beeld te brengen en een camera om mij in beeld te brengen. Ja, je zag de andere camera dan wel in beeld, iets wat ik voorheen absoluut niet wilde, maar dat kon me nu niet veel schelen.

De belangrijkste reden, dat ik nu de opstelling niet fijn vond, is omdat ik dan automatisch weer vanaf het begin, het boek ga doorbladeren en tegelijk vertel. Soms vind ik dat prima, maar voor dit boek, vond ik het te beperkend. Ik wilde juist de focus op bepaalde beelden leggen.

Dus een andere opstelling gedaan. Enkel een camera voor mij, waarin ik mijn verhaal doe, zodat ik later de beelden van het boek, die ik wil laten zien, erin kon monteren. Maar ook hier lukte het niet en na twee pogingen gooide ik de handdoek in de ring. Dit ging hem niet worden.

Het zijn van die dagen dat het me niet lukt om een fatsoenlijk verhaal te vertellen en dat ik (voor mijn gevoel in ieder geval) veel te lang praat. Misschien ga ik later nog een nieuwe poging wagen. Maar voor nu is het even klaar.

Ik laat mijn studio voor wat het is en ga op de bank met een goeie plaat en een leuke strip, eentje waar ik geen stripvlog over hoef te maken…Want dat is de oorzaak van de vloggersblock: de druk om een stripvlog te maken. Nu weet ik dat er wel mensen zijn die roepen dat het een hobby is en dat het allemaal niet zo professioneel hoeft. Helemaal prima. Voor hen. Als je mijn kanaal volgt, dan zie je dat ik altijd streef naar verbetering. Naar informatieve en leuke video’s. Ik wil dat mijn video’s aan een bepaalde standaard voldoen. Uiteraard leg ik die mijzelf op.

Maar de dag dat ik daarmee stop, is ook de dag dat ik stop met mijn YouTube kanaal. Dus accepteer ik dat ik zo nu en dan een vloggersblock heb en wacht rustig tot deze verdwenen is en dan gaat de camera weer aan.

Leave a Reply

Related Post